Definició d’Homeopatia


El concepte d’homeopatia va ser desenvolupat per Samuel Christian Hahnemann en 1808, metge i químic alemany. El terme homeopatia prové del grec hómeos (similar) i páthos (malaltia).
La definició acceptada en la actualitat seria “tècnica terapèutica basada en una observació clínica completa i rigurosa que condueix a la prescripció de medicaments homeopàtics les indicacions procedeixen d’una farmacologia fonamentada per una constatació experimental que és la similitud”. És per això que es considera que va ser el primer sistema mèdic que va tractar d’evidenciar de forma sistemàtica els efectes de cada substància a l’organisme. (Llibre Blanco de la Homeopatia 2013).
El medicament homeopàtic es caracteritza pel seu mètode de fabricació que inclou dues etapes essencials i li confereix la seva activitat: la dilució de la substància original i l’agitació en sèrie. El resultat són medicaments amb molt baixa o nul·la toxicitat, i efectes terapèutics que es produeixen estimulant els propis recursos de l’organisme que d’aquesta manera es fortaleix.
Per al pacient
És un medicament segur.
Pot ser utilitzat per pacients que ja prenen altres medicaments, per embarassades i nens.
Involucra al pacient en el procés de recuperació, ajudant-lo a prendre consciència del seu problema i prendre responsabilitat sobre la seva autocuidado.
Es pot donar com a tractament exclusiu, o complementat amb altres fàrmacs o intervencions, o pot ser complementari a un altre tractament principal, depenent de la malaltia, de la gravetat i de la situació del pacient.

———————————————————————————————————————–

Teràpia floral

 
Què són les flors de Bach?
És una teràpia natural per tractar patologíes basada en essències florals, les quals presenten uns efectes més que positius en la salut de les persones.
Es tracta d’una teràpia global ja que tracta l’individu i no la malaltia ni els seus símptomes. Es té en compte la salut de la persona i el seu estat d’ànim, la seva personalitat i el seu mode d’enfrontar-se als problemes.
Les flors de Bach són de gran valor per arribar a un equilibri i evitar l’aparició dels símptomes.
Hi ha qui pensa que té efecte placebo, però també s’utilitza també en bebès, en animals o fins i tot en plantes (El remei de rescat, remei urgent o remei de rescat, ajuda a una planta a florir amb més força quan es trasplantada).
Podem utilitzar les flors de Bach per lluitar contra l’estrès, la depressió, l’angoixa, la impaciència, els traumes, per disminuir …
Beneficis de la teràpia floral
No tenen efectes secundaris.
No hi ha fills addictius.
Són beneficis per als animals i les plantes.
Apte per a totes les edats: es pot prendre des dels nounats fins als ancians.
En poden prendre les embarassades.
Las flores de Bach restableixen l’equilibri de l’individu.